Programa 2023

Dissabte 11 febrer

 

El despertar dels Penjaculpes

19 h, des del davant de Can Sanpere

Esteu a punt per despertar als 8 esperits de la indústria antiga de Premià? Enguany els retrobarem al davant de Can Sanpere, al carrer Sant Cristòfol. Hi haurà un petit espectacle davant de cada fàbrica i anirem en cercavila acabant davant l’Espai l’Amistat. Un cop dins el teatre, ens posaran a caldo!
Hi col·labora: De Bòlit! I Escuela de Baile Loli

Posem a Caldo! Els Versots al teatre!

Pels volts de les 20 h (en acabar la cercavila), a l’Espai l’Amistat

No us perdeu les seves crítiques punyents repassant a tothom a tort i a dret. Un cop despertats, els 8 Penjaculpes ens recitaran els seus versots del 2023 al teatre.
No es podrà entrar al teatre fins que arribin els Penjaculpes. Us animem a seguir-los.
Hi col·labora: De Bòlit!

 

Festhivern, espai de gaudi musical i foodtrucks.
Música de la mà de Jo Jet i Maria Ribot
i les Dj La Cara.B

A partir de les 20.30 h, a la plaça Nova

Després d’haver despertat els Penjaculpes i que ens hagin posat a caldo cal omplir bé la panxa abans de la nit de festa. Pujarem amb la música de les Atabalades de l’Amistat fins a la plaça Nova on trobarem foodtrucks per poder sopar mentre gaudim del concert de Jo Jet i Maria Ribot i les Dj La Cara.B.

A partir de les 22 h, a la plaça Nova

Jo Jet i Maria Ribot presenta ‘FEBRER // AGOST’ una proposta de viatge per a les tres estances que defineixen la seva trajectòria: l’emoció del duet, la força de la bateria acústica i els aires renovats dels sons electrònics.
A continuació punxaran les Dj La Cara.B, tres col·leccionistes i selectores que els mou la clave, la campana i els ritmes llatins passant per referents com Celia Cruz, Rubén Blades i la Sonora Ponceña. Fan rodar vinils en format LP i 7” des del 2018.
El concert començarà a les 22 h, però abans del concert podrem escoltar música i acostar-nos a menjar a les foodtrucks.
El concert és gratuït.
Hi col·labora: De Bòlit!

 

Diumenge 12 febrer

 

Ballada de sardanes amb la Cobla Premià

11.30 h, a la plaça de l’Ajuntament

Veniu a ballar la més popular de les danses catalanes, fem rotllana i seguim les passes de la sardana.

Hi col·labora: Amics de la Sardana

 

El despertar dels Penjaculpes infantil i ball de la Disfressada

11.30 h, des del carrer Gibraltar, davant de Can Gravada

Veniu a despertar els Penjaculpes infantils, que avui és el seu dia! Acompanyats amb la música del grup La Coixinera i amb els balladors de la Disfressada de Premià, que ens faran el seu ball en diferents punts del recorregut, anirem en cercavila fins a l’Amistat, on ens recitaran els seus versots.
Hi col·labora: De Bòlit!

Posem a Caldo! Els Versots infantils al teatre!

Com dissabte van fer els grans, avui és el dia de la canalla, no us perdeu les seves crítiques que saben molt bé el que ens volen dir!
No es podrà entrar al teatre fins que arribin els Penjaculpes. Us animem a seguir-los.
Hi col·labora: De Bòlit!

Dijous 16 febrer

 

Rebuda a SM el rei Carnestoltes

17.30 h, a la plaça dels Països Catalans

Sa Majestat Primilià XXI sembla que ens vol dir alguna cosa. Escoltem-lo atentament i que comenci el Carnaval.
Hi col·laboren: De Bòlit! i Kampikipugui

Espectacle infantil amb Toc de Retruc
i berenar amb botifarra d’ou

Presenten l’espectacle Tutti Frutti, un ball i animació per a totes les edats. Un hora de música i bogeria. A més, podreu tastar, per berenar, una botifarra d’ou boníssima.
Que comenci el Carnaval!
Hi col·laboren: Can Jordi i AVECA

Dissabte 18 de febrer

 

Portes obertes a Can Manent

11 a 14 h, a Can Manent

Un cop acabada la primera fase de les obres és hora de veure la rehabilitació de l’antiga masia, seu de la biblioteca durant molt anys. Vine a conèixer tot el que s’hi ha fet fins ara.

 

Tothom cap al Ball de Carnaval

22.45 h, a la plaça de l’Ajuntament

Quilombo amenitzarà la prèvia al Ball de Carnaval perquè tothom entri a l’Amistat ben animat. Us animeu a seguir el seu ritme?
Hi col·labora: De Bòlit!

 

Ball de Carnaval amb Karaokes Band i la Casqui Dj

23 h, a l’Espai l’Amistat

Anima’t a cantar i ballar amb Karaokes Band. No t’ho perdis! Una banda de música 100% en directe que us faran ballar amb els seus popurris de grans èxits actuals i de tota la vida, sintonies de sèries i pel·lícules. Entre popurri i popurri, quan el públic està més animant, donen la possibilitat als més valents d’entrar en escena i cantar una cançó, entre un repertori de més de 100 temes, mentre ells els acompanyen.
I com que un Carnaval sense disfresses no és un Carnaval, vestiu-vos com cal per a l’ocasió per ser els guanyadors del concurs de disfresses. La inscripció es podrà fer el mateix dia.
Acabarem la nit amb la música de Casqui Dj.
Entrada gratuïta
Hi col·labora: De Bòlit!

 

Diumenge 19 febrer

Cercavila cap al Carnaval Infantil

11.30 h, des de la plaça Nova

Xics i grans, trobem-nos tots a la plaça Nova amb les nostres millors disfresses per lluir-les en una cercavila ben animada fins a la Plaça dels Països Catalans. Tukan amenitzarà la cercavila.
Hi col·labora: De Bòlit!

Carnaval i animació infantil amb l’espectacle Zum! amb la Tresca i la Verdesca

12 h, la Plaça dels Països Catalans

Zum és un espectacle musical d’animació amb cançons i danses, de proposta participativa. El repertori és de creació i composició pròpies i s’adapta a les característiques del públic i de la festa. Us hi esperem a totes i tots amb la vostra millor disfressa.

 

XXXV Rua de Carnaval

17 h, des de la plaça Joan Coromines

Enguany torna la Rua de carnaval i es farà al llarg de la Gran Via de Lluís Companys, entre les places de Joan Coromines i la dels Països Catalans. Podeu consultar les bases del Concurs de Comparses clicant aquí.

 

Dilluns 20 febrer

Espectacle de circ el Professor Karoli amb l’home roda

12 h, a la plaça de la Sardana

Un personatge incombustible, El Professor Karoli, es desplaça dins d’una sola roda amb motor. Combinant enginy amb la presentació d’artefactes amb rodes, monocicles alts amb cames, bicis nanes de 10, 20 i 30 centímetres… Karoli demostrarà la seva passió per les rodes fent el mes difícil i, com no!, sobre rodes.
Un espectacle visual apte per a tots els públics.

 

Dimecres 22 febrer

Testament del rei Carnestoltes
i enterrament de la sardina

17.30 h, a la plaça dels Països Catalans

Ha mort en Primilià XXI i ja està a punt de cremar a la foguera. Els Penjaculpes, molt tristos per aquesta pèrdua, ens llegiran el seu testament sota l’atenta mirada de la Vella Quaresma. Acompanyeu-nos en aquest moment amb una sardina ben grossa per llençar-la a la foguera.
Hi col·laboren: De Bòlit!

 

Crema de la foguera

18 h, a la plaça dels Països Catalans

Silenci a la plaça! És el moment de la Vella Quaresma, que posarà fi al regnat d’en Primilià XXI. Aquesta senyora, severa i seriosa, ja està llesta per encendre la foguera i fer cremar el nostre rei Carnestoltes. Els Diablons de Premià de Mar ajudaran a fer que cremi com cal.
Hi col·laboren: De Bòlit!

 

Al llarg de la Quaresma

Arrencada de la cama de la Vella Quaresma

A la plaça de l’Ajuntament, tal com mana la tradició i per no descomptar-nos, durant les 7 setmanes que dura la Quaresma, s’arrencarà una cama a la Vella de fusta penjada de la façana de l’Ajuntament.
Hi col·labora: De Bòlit!